Astrid och apornas sojafiléer med potatis och sås!

Astrid och apornas sojafiléer innehåller så mycket som 64% protein! Nyttigt och en väldigt bra proteinkälla men sojaprotein i sig själv smakar inte så speciellt mycket. Därför är det extra viktigt med kryddning!

Så här äter vi våra sojafiléer ibland!

Koka fyra sojafiléer i 2 liter vatten. Tillsätt örtsalt eller buljong.När filéerna är mjuka (efter 10-15 minuter), krama ur vattnet och lägg dem i marinad där de får ligga i en halv timme.

Marinad:
2 dl rödvin
1 finhackad scharlottenlök
2 vitlöksklyftor
1/2 dl olja
Salt och peppar

 

Låt filéerna ligga i marinaden samtidigt som du kokar potatisen.

Sås:

2 dl havre- eller sojagrädde
1 buljongtärning
1/2 dl rödvin
1 msk potatismjöl
Salt och peppar
Värm havregrädden och smält buljongen i den, tillsätt rödvin. salta och peppra efter behag, tänk på att buljong också är salt! Gör en toppredning av potatismjöl och vatten, häll långsamt i redningen samtidigt som du rör om.
Servera med stekta lökringar och värmda lingon! Även bärgelé är supermumsigt till!

Lämna en kommentar

Kommentaren kommer att godkännas innan den postas.