Ecolivings ekologiska quinoa med färsjärpar och tomatsås!

Ekologisk quinoa med färsjärpar och tomatsås 4 pers

Ekologisk quinoa

Ekologisk quinoa är verkligen något som kan skapa cravings! Tillsammans med färsjärpar och tomatsås skapas en lätt, hälsosam och god måltid!

Lägg fram Anammas formbara färs två timmar innan tillagning så den hinner tina och bli smidig.

Hemligheten till att få en riktigt god tomatsås är att låta den puttra under lång tid.

1 paket passerade tomater ca 3 dl
3 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
2 msk färsk eller färskt fryst basilika
1 dl rött vin, valbart
1 grönsaks- eller umami buljongtärning
salt och peppar efter behov

 

Fräs hackad vitlök i olivolja tills det fått lite färg, häll eventuellt på rödvinet och låt puttra. Tillsätt passerade tomater, basilika och buljongtärning, låt sjuda på låg temperatur. Låt sjuda i minst en halvtimme.

Under tiden som tomatsåsen puttrar tillagar du järparna och quinoan.

2 dl quinoa
4 dl vatten
lite salt

Koka upp vattnet, quinoan och saltet och låt putta på medeltempratur i 15 minuter. Låt sedan stå i ytterligare fem minuter och svälla.

1/2 paket Anamma formbara färs
1 stor gul lök eller två mindre lökar
svartpeppar
örtsalt
rök paprikapulver
cayennepeppar för den som gillar lite hetta

Ta halva paketet med Anamma tinade formbara färs och häll i en bunke. Finhacka en stor gul lök till mycket små hackade bitar och häll i färsen. Tillsätt 1/2 tsk örtsalt, 1/2 kryddmått svartpeppar samt paprikapulver och cayennepeppar efter smak. Blanda och forma färsen med händerna, stek järparna först på hög temperatur för stekyta, sänk sedan för genomlagning. Järparna kan också med fördel ställas in i ugnen under tiden som annat tillagas eller dukas!

För den som inte hittar Anammas formbara färs så fungerar en vanlig vegansk fryst färs också. Tillsätt så istället en msk olja, en halv dl vatten och en halv dl potatismjöl för att binda samman.

Dekorera med något vacker, vi valde edamamebönor som är så smarriga!

 

 

 


Lämna en kommentar

Kommentaren kommer att godkännas innan den postas.