Lasagneroulad till alla hjärtans dags-middag!

Det finns så många fler spännande sätt det går att äta pasta än bara tomatsås och makaroner. Dessutom så kan ju formen på maten spela stor roll för matupplevelsen. Därför så rekommenderar vi att kvällens middag blir en mumsig Lasagneroulad med rödvin och basilika samt ostsås!

Du behöver:

10 st lasagneplattor

1 förpackning krossade tomater

svarta bönor

1 röd lök

2 vitlöksklyftor

1 dl rödvin

örtsalt

basilika

3 dl växtmjölk

1 dl riven veganost (vi använde Perfect pizza från Astrid och aporna)

redning till såsen, te.x. 1 msk potatismjöl

 

 

Fräs finhackad lök och vitlök med olivolja i en stekpanna. När löken är brynt häll på 1 dl rödvin och salta med örtsalt. Låt sjuda och häll sedan på de krossade tomaterna och krydda med basilika. Basilika är ju en ört som det med fördel kan kan användas rätt mycket av. Använd ca 1 msk hackad fryst basilika eller ca 10 blad från en färsk växt. Låt tomatsåsen sjuda i minst 20 minuter. Häll redan på de svarta bönorna. Salta och peppra efter behag.

Medan tomatsåsen puttrar så kan du koka vatten till lasagneplattorna. Lägg i några plattor åt gången och koka dem tills de är formbara, ca fem minuter. Tag upp plattorna med en tång en efter en och lägg en i en ugnsfast form, lägg i en sked tomatsås och rulla i hop. Gör det samma med resterande plattor tills tomatsåsen är slut.

Över lasagnerouladerna ska sedan ostsåsen hällas.

Värm 3 dl växtmjölk (gärna osötad) och smält en grönsaksbuljonstärning i alternativt salta med örtsalt. Tillsätt den rivna osten så att den smälts i såsen. Häll i en toppredning under omrörning. Vår version av toppredning var ca 1 dl vatten tillsammans med 1 msk potatismjöl. Häll i redningen i såsen tills såsen blir tjock, du kanske inte behöver all redning beroende på hur tjock du vill att såsen ska vara.

Häll ostsåsen över lasagnerouladerna och strö lite finhackad basilika över. Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Servera med en krispig sallad!

Ha en riktigt trevlig middag!

 

 


Lämna en kommentar

Kommentaren kommer att godkännas innan den postas.