Superenkla grönkålspajer!

Så här i Veganuary så behövs det så många goda recept som möjligt! Här kommer en riktig favorit för den som vill ha riktigt god mat snabbt och enkelt. Pajerna är dessutom perfekta att bjuda på!

Ca sex stycken grönkålspajer:

Veganska smördegsplattor 
1 paket eller knippe grönkål
2,5 dl växtgrädde
två stora vitlöksklyftor
1 buljontärning
1 gul lök
100 gram valnötter
salt och peppar
Lägg fram 6 stycken smördegsplattor så att de tinar. 

Finhacka lök och vitlök och fräs i lite olja. Skölj grönkålen och skär bort stammen, skär därefter grönkålen i bitar. Lägg grönkålen i pannan tillsammans med löken och låt fräsa tills grönkålen är tillagad och det mesta av vattnet har försvunnit. Lägg i buljongtärningen och salta och peppra. Häll därefter på växtgrädden, låt puttra tills grönkålsfyllningen inte är rinnig. Hacka valnötter och blanda i.

Sätt ugnen på 220 grader.

Lägg ut smördegsplattorna på en plåt med bakplåtspapper, lägg en slev med grönkålsfyllning i mitten av plattan. Vik ihop sidorna så att plattan bildar en skål runt grönkålen. Strö lite hackade valnötter över. 

Grädda i ugnen i tjugo minuter på 220 grader. 

Njut med fördel tillsammans med en tomatsallad!

 


Lämna en kommentar

Kommentaren kommer att godkännas innan den postas.