Vi provade nya Ben and Jerry's glassar!

Under flera månader var det ett allmänt buzzande kring huruvida Ben and Jerry’s skulle släppa veganska varianter på sin glass. Det var många som väntade och Ben and Jerry’s väntade länge med att bekräfta idéerna, men till slut så var den där! Tre smaker vegansk glass med olika tillbehör i, kakor, brownies, banan, kolasås och allt det där godiset som de blivit kända av. Hur är då glassen? Vi har så klart smakat.

Glass var något som ganska tidigt av de nya veganska produkterna visade sig gå bra. Oatly var väldigt tidigt ute med choklad, vanilj och jordgubbsglass. Tofuline gjorde också dessa smaker men även en familypack med de traditionella trefärgade glassarna med smakerna vanilj, päron och jordgubbe. Det dröjde sedan lite innan det fanns någon glass som var lite mer än en vanlig glass. Lovice började producera sin glass med lakritsrippel och till slut kom Tofulines lyxigare varianter i halvlitersburkar men lyxigare choklad och även kolaglass. Sen hände det inte så mycket mer.

På senare år har det dock exploderat i veganglassproduktionen! Vi har fått rawglassar, specialglassar, GB har till och med en vegansk glass i strut i sortimentet och Holly and Dans raw glassar var ett efterlängtat tillskott, som dessutom håller väldigt hög kvalitet! Det är först nu som de godisaktiga glassarna kommer fram och de är efterlängtade av många!

Vi njöt av två olika smaker, Peanut butter & cookies och chocolate fudge brownie medan vi satt i solen.

Ben an Jerry’s glassar är vegancertifierade av Vegan Action USA för att garantera att glassarna med alla tillbehör är veganska. Sockret, vaniljen, kakaon och bananerna är fair trade certifierade, vilket så klart är en stor fördel. Mandelbasen i glassen gör så att den verkligen får en rund och mjuk smak som passar bra tillsammans med smaksättningen och valdes enligt företaget själva för att mandeln gav en tom palett att arbeta med i smaksättningen.  

Glassarna är riktigt goda, mäktiga, men riktigt goda! Ben and Jerry’s står dessutom för social rättvisa och arbetar med sociala frågor världen över, så vem vet, kanske de också kan gå över till att vara ett företag som inte bidrar till mjölk- och äggindustrin nu när de vet hur bra glassarna är utan mejeriprodukter?

Steg för steg veganiseras även de mest inbitna mejerianhängarna.

 

/Eva, medgrundare Veganbox


Lämna en kommentar

Kommentaren kommer att godkännas innan den postas.