En av de roligaste högtiderna att fira är halloween och att då ställa till med fest är en väldigt bra idé. För att halloweenfesten ska bli riktigt lyckad är det viktigt att du tänker på allt från vilken musik du ska spela till vilken maskeraddräkt som du ska ha på dig. När du ska ordna en fest på halloween är det bra att försöka få en balans mellan humor och skräck. Det finns dock inga speciella regler för halloween, du gör lite som du vill.

 

Spela musik som tilltalar många

Halloweenfirande handlar om mycket mer än bara bus eller godis även om det är en stor del. Det är ett tillfälle att umgås med nära och kära. En fest är perfekt att ordna på halloween för att umgås. Oavsett vilken fest det handlar om är musik en väldigt viktigt ingrediens. När många olika människor samlas på en fest är det inte sällan som musiksmaken är delad och bred. Därför är det en bra idé att spela musik som är varierande och blandad. Det är viktigt att det under kvällens gång spelas musik som alla tycker är bra.

Låt gästerna önska musik

För att lyckas med det är en blandad spellista det bästa alternativet. Lägg i olika typer av låtar i olika genrer och låt den rulla på festen. Du kan alltid be gästerna skicka tre av sina favoritlåtar när de tackar ja till inbjudan. Då kommer du med största sannolikhet spela musik som gästerna gillar.

Bjud på halloweenmat

För att halloweenfesten ska bli lyckad är det roligt om alla klär ut sig. Om du vill att gästerna ska komma utklädda är det en bra idé att skriva det på inbjudan. Du kan alltid ha en tävling där den bäst utklädda får ett pris. Förutom musiken är dekorationerna är en viktig del av en fest. Tänk på att dekorera allt från borden till väggarna. Lägg energi på detaljerna, de kommer att göra skillnad. Om du ska bjuda på mat kan du göra halloweeninspirerad mat. Det finns även massa snacks som du kan göra med halloweentema. Du kan även blanda skräckinjagande drinkar för en ännu bättre stämning.