När man går på restaurang kan det vara svårt att vara vegan och att hitta lämpliga rätter. I dag är det dock relativt vanligt med veganer i samhället och det har blivit lättare att finna veganvänliga alternativ.

Helt veganska restauranger

I flera större städer finns det helt veganska restauranger som endast serverar veganska, och kanske enstaka vegetariska, alternativ. Det är helt enkelt köttfria menyer. Det här har också blivit ett allt mer populärt koncept även i mindre städer.

Veganska alternativ

På många restauranger finns det också veganska alternativ på menyn. Flera vanliga rätter kan också gå att göra veganska om man ber om det. Att kolla upp läget kan dock vara klokt innan man bokar bord på en viss restaurang.

Hur används redskap och annat?

Om du är vegan och absolut inte vill ha kött eller andra animaliska produkter i maten är det också klokt att fråga hur till exempel redskap och stekbord med mera används. Det har kommit fram i tidningar som Expressen att olika kedjor har veganska rätter på menyn men sedan tillagas kötträtter tillsammans med de veganska, samma knivar används och personalen tvättar inte händerna mellan hantering av kött och veganska ingredienser.