Hållbarhet och miljövänliga val har aldrig varit en så aktuell fråga som den är idag. Alla behöver samarbeta för att uppmuntra till mer hållbara val som att flyga mindre och undvika kött för att tackla klimatförändringarna. Om du är intresserad av att äta vegetariskt kan du överväga att gå över till att äta vegansk mat. Förutom att rädda klimatet kan det vara en otroligt lönsam affär att främja hållbarhet. Faktum är att kunder är beredda att betala upp till 10 procent mer för hållbara produkter om deras funktion och kvalitet förblir densamma.

 

Gör människor medvetna genom musik

 

Även om ingen enskild individ kan rädda klimatet, så kan alla små individuella beteendeförändringar göra en stor skillnad på sikt. Glöm inte bort att det gynnar alla jordens invånare och framtida generationer att göra denna planet till en bättre plats.

 

Några effektiva sätt att främja hållbarhet är:

  • Engagera dig i miljöorganisationer för att bekämpa utsläpp.
  • Förbruka mindre el.
  • Köpa ekologiska och återvunna produkter.
  • Köra mindre bil och gå mer.
  • Spara vatten och säkerställ att kranen inte droppar.
  • Spela musik som uppmuntrar till hållbart beteende.
  • Äta lokalt odlad mat.

Ett av de enklaste och mest kreativa sätten att främja hållbarhet är genom musiken. Musik kan inspirera fler människor till att tillämpa en mer hållbar livsstil som är gynnsam för miljön. Att använda musik är dessutom inte bara enkelt och kreativt, utan är ett av de mest kraftfulla sätten att förmedla budskap till människor världen över. Musiken når alla människor oavsett bakgrund, land, religion, klasstillhörighet, kön eller ålder. Inte nog med det, musik är ett mycket flexibelt sätt att förmedla budskap eftersom mottagaren kan höra musiken från vilken plats som helst. Musik kräver inte att mottagaren öppnar en bok eller installerar en mjukvara.

Tänk på vilka ramar du köper

Ett annat sätt främja hållbarhet är att tänka på vilka produkter du köper. Ta till exempel ditt köpval av ramar, nästa gång du köper ramar kan du göra en klimatinsats genom att köpa svensktillverkade ramar från Frame It. Frame It erbjuder inte bara marknadens bästa utbud av ramar, utan erbjuder ett etiskt utbud av ramar som är tillverkade av riktigt trä. Förslagsvis kan du köpa den svensktillverkade träramen Rome Guld av kompositmaterial med riktigt glas. Den kostar endast 299 kronor och skickas inom en till två arbetsdagar. Den är idealisk för att rama in bilder i A4-storlek eftersom den har samma storlek som ett A4-papper.

En fördel med ramarna från Frame It är att de är hållbara i dubbel bemärkelse, det vill säga att kvalitén på deras ramar håller i många år utan att åldras. Ja, i själva verket är kvalitén så pass bra att du kan återanvända dem till olika bilder och posters! Det här goda nyheter för den som både vill spara pengar och göra en klimatinsats på samma gång!