Som vegan äter man en vegetabilisk kost. Det innebär att den inte ska innehålla animaliska ingredienser eller animaliskt protein. Men kan en vegan äta visst kött?

Vegetarian istället för vegan?

Om man vill äta vissa typer av kött, och kanske fisk samt skaldjur kan det vara ett alternativ att bli vegetarian istället för vegan. Som vegetarian kan man också äta ägg, honung och liknande saker. Många vegetarianer dricker också komjölk. Det kan vara ett steg på vägen till att bli vegan om man inte haft en köttfri kost innan.

Äta egenproducerat eller egenuppfött, respektive vilt?

Många menar att de är veganer för att de tycker synd om djuren som är massuppfödda och man vill inte att de ska lida under långa slakttransporter. Men hur är det då med egenuppfött kött, egenproducerad ost, eller viltkött som man skjutit själv? En vegan använder faktiskt inte heller de här sakerna eftersom att det på ett eller annat sätt produceras av djur eller kommer från djurriket. Även om det kanske inte är direkt synd om djuren i de här fallen går det emot veganens princip att plötsligt äta vissa sorters kött.